360° Pizza Napoletana

Jak sprubujesz pizzy neapolitańskiej z 360° to inne nie będą juz Ci smakowały :)

    Głównym pizzaiolo w 360° jest sycylijczyk Bruno Marchisio. To On dba o receptury, ciasto i kompozycje smakowe na naszych pizzach. Bruno do Polski przyjechał - a jakże - za kobietą.

    Ciasto na pizzę leżakuje minimum 24 godziny. W tym czasie drożdże w procesie fermentacji rozkładają cukry, powodując, że ciasto staje się bardziej pulchne i lekkostrawne. Do jego produkcji używają mąki sprowadzanej dla nas prosto z Włoch. Stamtąd też pochodzą nasze wędliny i sery, które serwujemy jako antipasti lub jako dodatek do pizzy. Dla łasuchów przygotowują prawdziwie włoskie desery i szejki lodowe.

    Sprawdziłem osobiście, już dawno temu i zawsze wracam z przyjemnością :)

    Cała strona prezentuje się tak:

    Strona dostępna pod adresem 360pizza.pl